Mijn favorieten

Monumentale gemeentes ontwikkelen zich gunstiger

Monumentale steden zijn in Nederland erg populair en ontwikkelen zich daardoor beter. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor Gemeenten, die 27 mei in het Energiehuis in Dordrecht werd gepresenteerd. Het thema van de Atlas voor Gemeenten 2015 is Erfgoed.
 
Aantrekkelijk wonen in een monument
Monumenten dragen meetbaar bij aan de aantrekkingskracht van een gemeente. Ook het wonen in een monumentaal pand is in trek. Een bewoner van een monumentaal pand midden in de meest monumentrijke binnenstad van Nederland is bereid om gemiddeld € 125.000 meer voor zijn woning te betalen! Volgens de onderzoekers staat dit los van de voorzieningen in de buurt en gaat het dus puur om het historische karakter van het pand.
 
Monumentaal Oegstgeest
Ook de gemeente Oegstgeest kent een rijke historie en bevat veel monumentale panden. Het Oranjepark, Oud-Poelgeest en natuurlijk Het Oude Dorp zijn enkele buurten waar veel karakteristieke gebouwen zijn te vinden. Bij Proper Makelaardij hebben wij regelmatig deze panden in ons aanbod. Het wonen in een monumentaal pand kan gunstige fiscale voordelen bieden.
 
Bent u op zoek naar een woning in Oud-Oegstgeest? Bekijk ons huidige aanbod of geef uw wensen door via het contactformulier.